Pick-up

En Pick-up er en bil med separat førerhus, enten med en eller to seterader, i tillegg til et lasteplan bak på bilen.

Variasjonene er mange og en Pick-up kan være bygd på alt fra en personbil til en større lastebil. Ulike modeller kan kategoriseres som en liten lastebil, men en liten lastebil trenger ikke være en Pick-up. Forskjellen ligger i at Pick-upen har et lasteplan som er utformet som en del av bilens karosseri, mens lastebilen har et påbygg som gjerne er levert av et firma som spesialiserer seg på dette.

Selve navnet er en sammensetning av de engelske ordene pick og up, som direkte oversatt betyr plukke opp – noe som henviser til bilens hovedfunksjon om å “plukke opp” varene på lasteplanet.

 

Pick-upens historie

I dag er Pick-up et kjent begrep og de fleste har et forhold til eller et bilde av hva bilen brukes til. Men vet du egentlig når den første modellen kom på markedet og hvordan den så ut?

Den første masseproduserte varianten var Ford Model T Runabout with Pickup Body. Faktisk feirer Pick-upen snart 100-års jubileum. Bilen ble nemlig sluppet på markedet i 1925, til en pris på 281 amerikanske dollar. Fordelen med bilen var at bakenden på den åpne T-Forden enkelt kunne skrues av. I tillegg kunne man velge mellom ulike varianter:

Alle disse modulene ble solgt som ferdige biler i disse utførelsene, men mest sannsynlig kunne man også kjøpe de ulike påbyggene separat – eller få dem med på kjøpet som en slags pakkeløsning.

 

Utviklingen av datidens Pick-up

Etter hvert ble T-Forden erstattet med en nyere modell, A-Ford, som du kunne få med lukket førerhus, frontrute i sikkerhetsglass samt vindusheiser. De mindre variantene kom på markedet i Nord-Amerika på 1960-tallet og de 10 første årene var det Datsun (Nissan) og Toyota som dominerte segmentet.

Senere kom flere japanske bilprodusenter med sine varianter under amerikanske merkenavn:

I Europa har Pick-up gjennomgående referert til mindre nyttekjøretøy for gårdsbruk, småbedrifter og håndverkere.

 

Norsk forhandler av Pick-up

Bergheim Auto har lang erfaring på det norske bilmarkedet, og har importert biler og bildeler fra det amerikanske markedet i 40 år.

Vi leverer deler til de fleste modeller fra General Motors, Jeep, Chrysler og Ford. Et gjennomgående problem vi ser i dag er at det er problemer utgåtte deler til enkelte eldre modeller. Gjennom vårt utmerkede sporingssystem i USA kan vi finne det meste av bildeler til Pick-up og erstatte utgåtte deler med enten nytt eller brukt.

Delene vi bruker blir sendt fra leverandører i USA med luftfrakt-ekspress, i tillegg til ukentlige flysendinger. Vi har også sjøfrakt hver måned av større deler.

Ser du etter en Pick-up, eller har behov for å erstatte utgåtte deler? Send oss gjerne en forespørsel på nett, eller besøk vår forhandler i Ensjøveien 4.

 

Noen av våre mest populære pick-up biler

ram_1500_diesel_silver_sidebar

Dodge RAM 1500 pick-up

RAM 1500 EcoDiesel kommer med en glimrende 3-liters V6 Dieselmotor.
Motoren yter 240 hestekrefter og har et vanvittig dreiemoment på hele 569 newtonmeter.
pick-upen er også utstyrt med en 8-trinns girkasse.

 

 

Silverado1

Nye Chevrolet Silverado LTZ Pick-Up – 5,3L V8 EcoTec.

Den velkjente arbeidshesten til Chevrolet har blitt ny!

Chevrolet Silverado kommer med den nye V8-motoren til GM, en 5,3 liters direkteinnsprøytet motor med hele 355 hestekrefter.
Nyheten på EcoTec-motorene er at disse ved moderat kjøring reduserer antallet aktive sylindere fra 8 til 4, noe som igjen reduserer pick-upens drivstofforbruk.

 

Ford_F150_front_hovedbilde

Ford F150 Pick-up

Ford F150 kommer med en 3,5L EcoBoost V6 Turbo motor med hele 370 hk og 608Nm.
Motoren er meget drivstoff-effektiv, men har også en rå styrke, og enorm trekkevne.

 

 

Er du interessert i å kjøpe en av våre pick-up biler, bestille service av din bil eller bildeler? Kontakt oss i dag, vi ser frem til å høre fra deg.