Chevrolet Bolt

Bolt

(Illustrasjonsfoto) 

Nykommeren Chevrolet Bolt er en batteridrevet elbil, markedsført av bilgiganten Chevrolet. I Europa har Opel fått i oppdrag å markedsføre søstermodellen, Opel Ampera-e.

Chevrolet Bolt – En ny generasjon elbil

Bilen ble første gang lansert som konseptbil på North American Auto Show i januar 2015. Produksjonsversjonen av bilen ble vist på Consumer Electronics Show i Las Vegas, 6. januar 2016.

Ifølge produsenten selv, har Chevrolet Bolt en rekkevidde på 322 km. Bilen drives av et 60 kWt batteri – basert på samme Lithium-ion teknologi som Chevrolets tidligere hybridbil Chevrolet Volt. Batteriene er i hovedsak plassert under gulvet, noe som gjør at batteriet ikke går på kompromiss med plassen til passasjerere og baggasje.

Bilen er videre utstyrt med en 10-tommers berøringsskjerm for styring av funksjoner, i tillegg til et nyskapende kamerasystem med fugleperspektiv-visning over hva som skjer bak bilen. Dermed har du alltid full oversikt når du skal rygge.

Styringssystemet støtter både Apple CarPlay og Google sitt Android Auto, systemer for enkel styring gjennom smarttelefonen.

Chevrolet Bolt til Norge

I Norge er det Opel som har fått oppgaven med å markedsføre bilen under navnet Opel Ampera-e, en søstermodell av Chevrolet Bolt. I utgangspunktet er bilene identiske, med samme drivlinje og batteri. Forskjellen er i all hovedsak språk og målberegning i speedometeret. Da det først ble kjent at bilene skulle produseres for det europeiske markedet, ble det nemlig opprettet lange ventelister – noe som igjen resulterte i enda lengre utsettelser og leveringsproblemer.

Når det gjelder originalen, Chevrolet Bolt, er det Bergheim Auto-Salg Oslo sikret seg rettighetene til import av bilene. Siden Chevrolet Bolt produseres i USA, kommer bilen med den amerikanske varianten av CCS-kontakten, som består av en type 1-kontakt i kombinasjon med hurtiglading. Dermed vil ikke orginalkabelen fungere for lading med europeiske kabler. Å finne en løsning på dette har vært en et prosjekt Bergheim har holdt på med i lang tid. En annen utfordring er at Chevrolet Bolt ikke er typegodkjent i Europa og må enkeltgodkjennes ved import.

Foreløpig er imidlertid importen av Chevrolet Bolt skrinlagt fordi prisen ble for høy. Priskrigen mellom Chevrolet Bolt og Opel Ampera-e toppet seg også når General Motors solgte Opel til franske PSA. De to merkene som tidligere var under samme bilprodusent, ble nå konkurrenter – og forståelig nok ble det plutselig problematisk at de to bilene skulle produseres likt.

Håpet er likevel at prisene skal flate ut, slik at det vil bli lønnsomt med import av Chevrolet Bolt også i Norge. Det har i hvert ikke stått på interessen til det norske folk.

Chevrolet forhandler i Norge

Bergheim Auto-Salg Oslo AS ble etablert i 1979 i Ensjøveien 4. Her holder vi fortsatt til, og har siden den gang utvidet både lageret av biler og bildeler. Bilbyen på Ensjø består i dag av et komplett bilanlegg med salg, verksted og delelager.

Våre medarbeidere har flere tiårs erfaring på det norske markedet, både når det gjelder salg og service av nye så vel som brukte Chevrolet biler. Vi har nesten 40 års erfaring med bilmerker fra General Motors og vi i Bergheim er en stolt forhandler av de nyeste Chevrolet modellene.

Vi tilbyr følgende modeller:

Ta gjerne kontakt med oss gjennom vårt kontaktskjema, dersom du har spørsmål knyttet til våre modeller.

Chevrolet service og delelager

Vi tilbyr service på de fleste Chevrolet-modeller. I tillegg leverer vi deler til de fleste modeller fra General Motors. Man ser i dag at det kan være flere problemer knyttet til utgåtte deler til enkelte modeller. Dette kan vi hjelpe deg med.

Gjennom vårt utmerkede sporingssystem i USA, kan vi finne det meste – både nytt og brukt. Vi har også delekataloger til alle GM-modellene fra tidlig 70-tallet. Deler leveres fra våre leverandører i USA med luftfrakt hver uke, i tillegg til ukentlige flyleveranser og sjøfrakt for større deler hver måned.

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål knyttet til våre Chevrolet modeller. Du kan også besøke vår bilpark på Ensjø. Her hjelper våre flinke medarbeidere deg mer enn gjerne med å gi deg en prisvurdering av bilen din om du ønsker å bytte bil. Vi kan også tilby gode finansiering- og forsikringsmuligheter.